Suradnja Siemensa Hrvatska i FER-a

Bez autora
Sep 21 2011

Čelnici zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i Siemensa Hrvatska potpisali su danas sporazum o suradnji u znanstveno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima i ugovor o suradnji u školovanju iz područja automatizacije i pogonske tehnike. Sporazumom o suradnji definirana su načela dugoročne suradnje FER-a i Siemensa Hrvatska u istraživanju, razvoju i obrazovanju iz područja djelatnosti FER-a koji mogu pridonijeti ostvarenju poslovnih planova Siemensa. Suradnja se odnosi na područja zajedničkog interesa kao što su istraživanja i ekspertize radi usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u Siemensu te razvoj sustava i rješenja za upravljanje industrijskim procesima, energetiku i medicinsku tehniku kao i obrazovanje Siemensovih kadrova na FER-u. Ugovorom o suradnji u školovanju iz područja automatizacije i pogonske tehnike proširuje se dosadašnja 15-godišnja suradnja Siemensa i FER-ova Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo, na Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju.

Suradnja Siemensa Hrvatska i FER-aČelnici zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i Siemensa Hrvatska potpisali su danas sporazum o suradnji u znanstveno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima i ugovor o suradnji u školovanju iz područja automatizacije i pogonske tehnike.

Sporazumom o suradnji definirana su načela dugoročne suradnje FER-a i Siemensa Hrvatska u istraživanju, razvoju i obrazovanju iz područja djelatnosti FER-a koji mogu pridonijeti ostvarenju poslovnih planova Siemensa.

Suradnja se odnosi na područja zajedničkog interesa kao što su istraživanja i ekspertize radi usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u Siemensu te razvoj sustava i rješenja za upravljanje industrijskim procesima, energetiku i medicinsku tehniku kao i obrazovanje Siemensovih kadrova na FER-u.

Ugovorom o suradnji u školovanju iz područja automatizacije i pogonske tehnike proširuje se dosadašnja 15-godišnja suradnja Siemensa i FER-ova Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo, na Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju.

Taj zavod opremio je novi laboratorij Siemensovom tehnikom i učinio ga najsuvremenije opremljenim laboratorijem iz područja industrijske automatizacije i pogonske tehnike u ovom dijelu Europe te stvorio uvjete za održavanje novih tečajeva iz tog područja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik